8-M 2024 UFEC

El 8-M, el Dia Internacional de les Dones, cada vegada té més presència en el món de l’esport. Diferents clubs i entitats han volgut donar suport a la visibilització de les dones en aquest dia tan assenyalat. El FC Barcelona ha presentat una campanya sota el lema “La igualtat és als nostres colors, però molts altres clubs de Barcelona han donat suport a iniciatives i també n’han tingut de pròpies. Aquí us mostrem algunes de les més destacades, des de l’Espanyol a l’Europa i el Sant Andreu, passant per equips de waterpolo, com el Medi i l’Atlètic Barceloneta, o el RC Polo.

RCD Espanyol

El club blanc-i-blau s’ha volgut reivindicar amb motiu del Dia Internacional de les Dones, i ho ha fet adherint-se al manifest de l’Institut Català de les Dones i el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

CE Europa

Amb motiu del 8 de març, l’Europa penjarà una bandera lila al Nou Sardenya que onejarà durant el partit de demà contra la Nucia, en què el capità dels escapulats portarà un braçalet de color lila. A banda d’aquestes accions, des del club s’anima als seguidors a participar en les activitats organitzades pel Comitè 8M Gràcia.

UE Sant Andreu

Els andreuencs també han volgut significar-se amb el Dia Internacional de les Dones i en el partit contra el Manresa d’aquest diumenge, Inés Pérez, que és la sòcia més antiga del club, farà el servei d’honor previ al partit.

CN Atlètic-Barceloneta

Per celebrar el 8 de març, el CNAB ha penjat un vídeo a les seves xarxes socials en què apareixen les treballadores del club, a les quals han volgut agrair la seva feina i dedicació pel club.

CE Mediterrani

El club santsenc ha estat un dels més originals a l’hora de reivindicar-se amb motiu del Dia Internacional de les Dones. El Mediterrani ha volgut destacar quatre perfils femenins inspiradors del club, una sòcia, una entrenadora, una empleada i una nedadora.

RC Polo

El RC de Polo de Barcelona també ha volgut sumar-se a les reivindicacions feministes i ho ha fet publicant un vídeo a les seves xarxes posant com a protagonistes les esportistes del club.

Unió de Federacions Esportives de Catalunya

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya ha volgut expressar el seu compromís en la lluita contra les discriminacions que pateixen les dones i ha fet un manifest al qual s’han adherit nombrosos clubs i entitats.