Lola Pendande és present i futur del bàsquet espanyol. Amb només 23 anys, és jugadora del primer equip del Barça CBS, internacional amb la selecció espanyola absoluta —amb qui va aconseguir la medalla de plata a l’Europeu d’aquest estiu— i ha jugat, durant quatre anys, a la Lliga Universitària dels Estats Units. Sempre ha estat una jugadora exigent i creu que encara té molt per aprendre i millorar.

Pendande és conscient que no pot viure, únicament, del bàsquet

La pivot blaugrana ha explicat les condicions que té com a jugadora professional a Espanya. Considera que, avui dia, ni aquí ni a cap lloc, les jugadores de bàsquet poden retirar-se i viure de tot el que han generat. Un fet totalment oposat amb el que passa amb el masculí, on hi ha molts exemples de jugadors retirats que viuen únicament del que van guanyar quan encara jugaven. Tot això, va lligat amb el salari i les condicions diferencials actuals entre els equips masculins i femenins. “És trist”, sentencia. “La igualtat continua sent una utopia”, afegeix.

Un consell per a les jugadores més petites

Lola Pendande és estudiant de Ciències Polítiques i ja té pensat que també vol estudiar Dret. Sempre ha tingut clar que vol ser un referent per a la nostra societat i intentar, amb el seu exemple, ajudar tothom qui pugui. Després d’hores de sacrifici i de suor, ho té clar: “Els diria a les nenes petites que facin el que els agradi. La vida és molt llarga i si la dediques a fer una cosa que no t’agrada ho passaràs malament”, sentencia.