ce europa igualtat
Foto: CE Europa

Resposta del RCD Espanyol i el CE Europa a les sancions imposades per Inspecció de Treball per la manca d’un pla d’igualtat. La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz ha detallat a RNE que a l’estiu es van obrir investigacions a fins a 16 clubs femenins de Primera Divisió, també a societats anònimes esportives i a la Reial Federació Espanyola de Futbol. Aquestes investigacions han acabat amb algunes multes, entre les quals, als tres clubs barcelonins.

Segons ha pogut saber betevé, el RCD Espanyol té en funcionament la Comissió de Paritat des del 2022, i un pla d’igualtat aprovat des del 2023. En aquest darrer cas, el club blanc-i-blau està pendent de solucionar unes petites esmenes en la documentació per inscriure’l al registre, fet que serà efectiu durant les properes setmanes.

L’Europa, contundent en un comunicat i anuncia que recorre contra la sanció

El més contundent de tots ha estat el CE Europa, a través d’un comunicat oficial. El club gracienc ressalta que no ha estat sancionat per incomplir les mesures d’igualtat retributiva. L’Europa detalla que el 15 de febrer va registrar degudament el Pla d’igualtat i, per tant, la sanció rebuda és anterior a aquesta data, mentre l’entitat treballava contra rellotge amb totes les parts implicades: “Aquest 15 de febrer aquest pla es va registrar amb la màxima celeritat possible que els temps permetien i d’acord amb sindicats i altres agents. Un cop aprovat aquest pla, el club ha continuat amb l’elaboració també del Pla LGTBI“.

El comunicat sencer del CE Europa

“El 23 d’abril l’actual Junta Directiva va guanyar les eleccions al Club Esportiu Europa. Una de les primeres mesures que va prendre va ser activar la campanya “Diem NO”, pionera en el món de l’esport estatal, que lluita contra el racisme, el masclisme, el feixisme, l’homofòbia i el ‘bullying’.

Així, el club ha creat una comissió que està detectant les mancances que tenia l’entitat fins ara en aquests àmbits per tal de resoldre-les i, des de l’estiu, està treballant en la creació de protocols pioners en clubs esportius contra la violència masclista i el ‘bullying’.

Paral·lelament a aquesta feina, al setembre el CE Europa va rebre un requeriment d’Inspecció de Treball per la mancança del pla d’igualtat, que va derivar en una sanció contra la qual el club ha recorregut, ja que estava treballant en el pla. Aquest 15 de febrer aquest pla es va registrar amb la màxima celeritat possible que els temps permetien i d’acord amb sindicats i altres agents. Un cop aprovat aquest pla, el club ha continuat amb l’elaboració també del Pla LGTBI.

Des del Club Esportiu Europa treballem per oferir als nostres dos equips principals el mateix tracte a tots els nivells, tant esportius com de recursos, sempre tenint en compte la realitat d’un club popular i de propietat de socis i sòcies com el nostre. Seguirem treballant per erradicar el masclisme, el racisme, el feixisme, l’homofòbia i el ‘bullying’ dels camps de futbol”.