creuer Port de Barcelona

Espanya prohibeix l’entrada dels creuers que provinguin de qualsevol país del món i també de tots els ferris que surtin d’Itàlia per frenar la propagació del coronavirus. Aquest és un dels acords que ha pres el Consell de Ministres extraordinari celebrat aquest dijous a La Moncloa. La mesura entrarà en vigor la matinada del 13 de març i s’allargarà fins al 26 de març inclòs, tot i que l’executiu central no descarta prolongar-la.

El ministeri vol disminuir així el risc de casos nous de covid-19 procedents d’Itàlia, país europeu amb el nombre més gran d’infectats. L’executiu de Pedro Sánchez creu que la presència de malalts de covid-19 en un vaixell tindria afectacions tant en el conjunt de passatgers i la tripulació com en els serveis sanitaris de la localitat on atraqués l’embarcació.

De la prohibició en queden exempts els vaixells d’estat, aquells que transportin només mercaderies i les embarcacions amb finalitats humanitàries, mèdiques o d’emergència. Malgrat la prohibició d’entrada de ferris d’Itàlia i de tots els creuers, el ministeri aixecarà la prohibició a aquelles embarcacions autoritzades que adoptin les mesures de control sanitari necessàries per evitar riscos per a la població.