La UE Sant Andreu es prepara per al play-off d’ascens dels quadribarrats. La semifinal es jugarà aquest dissabte a les 20 h contra l’Hospitalet al Municipal de Badalona. Al barri ja escalfen motors i l’afició anima els jugadors, ja que no els podrà acompanyar al camp. Per això, el club havia posat 25 seients al Centre Cultural els Catalanistes, que es van esgotar en 24 hores. A causa del coronavirus aquesta retransmissió s’ha hagut de cancel·lar.

“Al barri ja es respira ambient de play-off”

El grup d’animació Desperdicis de la Unió Esportiva Sant Andreu escalfa motors des de fa dies per a la semifinal del play-off d’ascens a Segona B. També ho fan la resta d’aficionats amb la samarreta del club i per les xarxes socials. L’objectiu és animar l’equip quadribarrat, que fa cinc anys que juga a Tercera. Ara, l’afició veu la possibilitat de l’ascens a tocar. “Al barri en si ja es respira ambient de play-off, aquest ambient que ja coneixem molt aquí a Sant Andreu. Amb molta confiança, aquest equip sempre ha demostrat que en els moments més adversos com el que tindrà ara, recordem que un empat no li val al Sant Andreu, ha de guanyar sí o sí, per tant molt confiats, si els jugadors ens transmeten aquesta confiança a l’afició, l’afició també ho farà amb ells”, explica Gerard Álvarez, aficionat de la UE Sant Andreu.

Se suspèn l’emissió del partit a Els Catalanistes

El play-off no es podrà veure al camp per la crisi del coronavirus, i tampoc al Centre Cultural els Catalanistes com s’havia previst. El club havia organitzat un visionat amb pantalla gegant a la sala d’actes de l’entitat amb un aforament per a 25 persones. De fet, els seients es van reservar en només 24 hores. Però, les noves mesures restrictives per la covid-19 anunciades pel govern han fet que s’anul·li l’emissió.

Preveien un visionat sense abraçades

Aquest equipament cultural ja havia acollit altres partits

, però mai amb tan poc públic com el que s’havia previst, recorda Núria Abella, presidenta d’Els Catalanistes: “Es va fer fa dos anys amb l’Antequera en play-off també, no hi havia el problema d’ara i l’altra vegada hi havia com 150 persones dretes, assegudes”. Aquest cop els organitzadors ja preveien vigilar l’eufòria del futbol: “Tu imagina’t si marquen un gol a l’últim minut, què passa aquí? Qui controla que no s’abracin? Doncs aquesta serà la meva feina, separar-los, ‘Ei, no us abraceu’”, va dir Jordi Escayola, vicepresident d’Els Catalanistes i soci de la UE Sant Andreu, quan encara pensava que era possible acollir l’acte.