El Club Esportiu Europa afronta el seu desè play-off d’ascens a Segona B, el primer que jugarà contra rivals del mateix grup de Lliga. Aquesta situació s’ha produït per la crisi del coronavirus i no hi haurà tres eliminatòries com és habitual, sinó dos partits. L’afició escapulada s’ha bolcat a animar l’equip gracienc, ja que no el podran acompanyar al camp.

50 socis veuran el partit a La Violeta

La semifinal és aquest cap de setmana. Diumenge, l’Europa s’enfronta amb el Terrassa al Municipal de Badalona sense públic. Per això, des del club s’havia intentat posar una pantalla gegant en un espai a l’aire lliure. Aquesta opció s’ha descartat finalment, ja que l’empresa Footers, propietària dels drets d’emissió, no ha donat permís. Per això, l’Europa ha buscat una alternativa i es podrà veure al bar de La Violeta de Gràcia amb un aforament per a 50 socis.

L’afició, sense poder acompanyar l’equip

Per als aficionats, però, no acompanyar l’equip els ha deixat un gust amarg. “Després de cinc mesos sense futbol, l’agafem amb ganes, la llàstima és el fet que no podrem anar al camp. Tenim moltes ganes, però per altra banda, sabem que els jugadors estaran sols al camp“, explica Ramon Ortiz, de la penya Eskapulats. Per la Torcidia Escapulada també és una situació estranya, Aitor Leniz diu que “una fita tan important com jugar un play-off d’ascens i no poder-lo veure en directe, sap molt de greu“.

Pancartes i banderes omplen la Vila de Gràcia

Tot i no poder estar al camp al costat dels jugadors, l’afició i el club han omplert la Vila de Gràcia de pancartes, banderes, adhesius i cartells amb consignes per animar l’equip amb el play-off d’ascens a Segona B. Els aficionats són optimistes i creuen que l’Europa podria tornar a Segona Divisió B després de 26 anys. Pel Ramon Ortiz dels Eskapulats “potser dels quatre equips, és l’equip més jove, per això segurament recuperar la forma física ha estat al qual li ha estat més fàcil dels quatre, tenim el màxim golejador de la categoria, o sigui tot són punts a favor, a veure si aquest any sí“. El mateix pensa Aitor Leniz de la Torcida Escapulada: “Són només dos partits, és molt més difícil quan fas un play-off que has de fer tres eliminatòries, si tens una mica de sort i juguem bé i no ens posem nerviosos, jo crec que podem pujar”.

Aquesta és la il·lusió de l’afició, tornar a veure el conjunt escapulat jugant la Lliga de Segona B. Creuen que l’equip està preparat i ja esperen el partit del cap de setmana per si l’Europa passa a la final.