L’Europa s’enfrontarà amb el Terrassa diumenge 19 de juliol a les 20 hores a la segona semifinal del play-off exprés. L’entrenador escapulat, David Vilajoana, ha valorat el rival i com arriba el seu equip en el programa ‘btv esports’.

L’onze tipus de Vilajoana

L’Europa de David Vilajoana té ànima cruyfista. L’entrenador vol el domini del joc i de la pilota. Ha buscat en cada partit el bon futbol i per poder-ho dur a terme en la majoria de partit ha plantejat un 4-3-3 amb dos laterals de llarg recorregut. Especialment incisiu per la banda dreta amb Sergi Pastells, un migcentre posicional per donar equilibri que acostuma a ser Uri i dos interiors tècnics i amb mobilitat per intentar tenir el control de la pilota. Al davant dos extrems amb qualitat i un davanter amb molta capacitat associativa que acostuma a ser Jordi Martínez. Amb Jordi Cano innegociable a un extrem, l’altre balla entre David Jiménez o Eric López, repescat al mercat d’hivern i que ha estat una peça important en el segon tram de la temporada.

Jordi Cano, MVP i pitxitxi de la categoria

El petit dels Cano, el Jordi, s’ha destapat aquesta temporada amb la samarreta de l’Europa. Ha estat el pitxitxi de la categoria amb 18 gols en 26 partits disputats, tots ells de titular. També ha demostrat la seva qualitat en la faceta d’assistent; ha estat el jugador escapulat que més ha facilitat de gol dels seus companys. La seva qualitat i les seves xifres han fet que sigui un dels jugadors més ben valorats de Tercera Divisió. La propera temporada té moltes possibilitats de fer el salt a Segona B, pot ser que sigui amb l’Europa o bé amb un altre equip dels que s’han interessat pel davanter gracienc, és el cas del Badalona, l’Olot, el Llagostera o l’Hospitalet.

Sergi Pastells, lateral omnipresent

La influència de Sergi Pastells a l’Europa va molt més enllà que la d’un lateral a l’ús. L’escapulat és un jugador imprescindible per a David Vilajoana per la seva arribada i qualitat, a més a més l’entrenador gracienc aprofita molt bé la polivalència de Pastells. Ha jugat de lateral dret, de migcampista i d’extrem dret. És el segon màxim golejador de l’equip amb sis gols i ha fet sis assistències. Ha disputat 24 partits, tots de titular.