41a Cursa de la Sagrera, la cursa popular per excel·lència

La Cursa de la Sagrera arriba a la 41a edició amb una salut de ferro. La prova, organitzada per la comissió de festes del mateix barri de la Sagrera, aplega més de 1.500 atletes entre federats i no professionals i també ofereix una cursa específica per als corredors més joves de la família, els nens i les nenes de fins a 14 anys.

És la cursa popular més antiga de Barcelona amb el permís de la Jean Bouin, que en els seus inicis, anys abans que comencés la de la Sagrera, només admetia atletes federats.

El recorregut ofereix dues modalitats, un circuit de 5 km, i un segon de 10 km, per a tots aquells que prefereixin una distància més llarga. Els deu quilòmetres es fan amb dues voltes completes al recorregut marcat.

Més de 1.500 atletes participants

Participants de totes les edats s’han citat a les 9 en punt del matí per prendre la sortida a la cruïlla dels carrers Josep Estivill amb Hondures. El bon ambient i el temps han fet que la prova hagi estat, un any més, tot un èxit.

Així ho han assegurat alguns dels atletes més veterans d’aquesta Cursa de la Sagrera, homes com el Jaume Seró o com l’Isidre Ferrer. Ells, sempre que han pogut, han pres part en l’esdeveniment.

Juanma Álvarez i Yolanda Riera, els més ràpids

Els més ràpids d’aquesta edició han completat la prova amb poc més de mitja hora. En categoria masculina, ha estat l’atleta barceloní Juanma Álvarez qui ha creuat la meta en primera posició, amb un temps de trenta-dos minuts i vint-i-nou segons. Primera participació i primera victòria per a Álvarez, una molt bona notícia per a ell,  ja que d’aquesta manera segueix al capdavant de la classificació de la XI Challenge BCN10K, la competició que reuneix totes les curses de deu quilòmetres de la ciutat comtal, repte que ja ha guanyat en vuit ocasions.

En categoria femenina, ha guanyat la corredora del barri de Virrei Amat Yolanda Riera, tota una especialista en aquest tipus de curses i que des de l’inici ha mantingut les bones sensacions per aconseguir una bona marca. El seu temps ha estat de trenta-vuit minuts i vint-i-set segons.

Per primera vegada s’ha comptat amb la col·laboració de llebres de suport als corredors durant la cursa, una millora que volen mantenir en properes edicions. En el futur, esperen consolidar el moviment del voluntariat, part essencial per al bon desenvolupament de la prova i també seguir oferint aquest tipus de circuit pel barri, fet que engresca la gent a participar-hi com un acte més de la festa major.