Quan un parla de la Sant Silvestre pensa en gent corrent. Però des de fa cinc anys, la Sant Silvestre es fa nedant. L’entitat Neda el Món organitza la Swim Barcelona. Una prova d’aigües obertes que es disputa a la Mar Bella i que consta de dues distàncies, 1.500 i 2.500 metres. Tot i que alguns decideixen fer-les totes dues de manera consecutiva.

Més de 200 participants

La temperatura de l’aigua, 16 graus, no convidava a llançar-s’hi, però més de 200 valents s’han atrevit a fer l’última competició de l’any d’aigües obertes a la ciutat. A la prova hi han participat nedadors de tot Espanya, i és que com diu la Maria Rossell, directora de Neda el Món, “la gent té ganes de nedar i consideren que aquesta prova és una de les millors que es poden fer a l’hivern.”

Swim Sant Silvestre Barcelona

Una de les que ha vingut de fora és l’Esther Navarro, que ho ha fet des de València. Ha estat la seva primera Swim Sant Silvestre, i considera que “és un plaer nedar en aquesta ciutat i en un mar com el Mediterrani.”

Les aigües obertes, de moda

Tant els organitzadors com els nedadors destaquen l’auge que està tenint la modalitat d’aigües obertes. En alguns casos, per l’efecte de nedadores com Èrika Villaécija i, en d’altres, per triatletes, ja que una de les modalitats del triatló és la natació.

Swim Barcelona Sant Silvestre 2018 Neda el Món

Els guanyadors de la prova

La Swim Barcelona Sant Silvestre consta de dues proves. La de 1.500 i la de 2.500 metres. En la cursa del quilòmetres i mig, el guanyador ha estat Mario Guillen amb un temps de 18’32”; la guanyadora ha estat Marina González amb una marca de 22’39”.