El 29 de setembre la Cursa de la Mercè posarà punt final a les Festa Major de Barcelona. Enguany, la prova tornarà a tenir una alta participació amb gairebé 12.000 inscrits, dels quals gairebé un 31 % seran dones.

Les xifres finals de la Cursa

Durant la presentació de la 41a edició de la Cursa de la Mercè, feta al Museu Olímpic i de l’Esport, s’han donat algunes de les xifres més destacades de la prova. Finalment, s’hi han inscrit 11.981 atletes, uns 600 més que en la cursa del 2018. Si ens fixem en l’evolució d’aquestes dades, el 2014 continua sent l’any amb més corredors a la Mercè, quan es van superar els 18.000 inscrits.

Dels prop de 12.000 inscrits d’enguany, 8.288 són homes i, 3.693, dones. La participació masculina serà del 69,17% mentre que la femenina arribarà al 30,81%. Aquesta serà una proporció similar a la de les edicions anteriors (2017 i 2018).

Com ja és tradicional, la Cursa de la Mercè té un  interès especial a ser tan sostenible com sigui possible. Per això, enguany s’eliminaran les ampolles d’aigua (39.000 envasos PET), que seran substituïdes per 42.000 gots compostables que es repartiran tant als corredors com a la resta de persones que fan possible la cursa. També cal destacar la reducció de l’ús de plàstic en l’entrega de les samarretes que es farà als participants. S’estalviaran 13.000 bosses de plàstic i gairebé mitja tona de cartró.

Una participació de luxe

En l’edició de la Cursa de la Mercè del 2019, el calendari ha fet que aquesta es faci dues setmanes més tard de l’habitual. Per molts atletes, aquest és un fet important per aconseguir bones marques, ja que han tingut més temps per preparar-la.

Mourad el Bannouri, guanyador cursa Mercè 2018
@lasansi

És el cas de Mourad el Bannouri, campió de les dues últimes edicions i “recordman” de la Cursa, que considera el fet “d’estar preparant la Marató de Guadalajara, a Mèxic, fa que arribi en plena forma per la Cursa de la Mercè”.

Al costat d’El Bannouri hi haurà atletes de renom com Artur Bossy, guanyador de la Cursa dels Nassos del 2018; Djimitrijs Serjogins, campió de Letònia, o el marroquí Otmne Btaimi.

Míriam Ortíz, guanyadora cursa Mercè 2018
@lasansi

En categoria femenina, les principals favorites són Míriam Ortiz, actual campiona de la cursa; Gemma Barrachina, sotscampiona d’Espanya de cros i l’equatoriana Alexandra Toapanta, guanyadora de la Night Run.