Cursa de la Mercè 2019 sortida
@bcn_ajuntament

La Cursa de la Mercè 2019 ja està a punt per a la 41 edició. Una de les proves atlètiques més emblemàtiques de la ciutat es disputarà aquest any una mica més tard del que és habitual. Serà el proper 29 de setembre a partir de les 9 del matí. La prova, de 10 quilòmetres, té un cost simbòlic de cinc euros que es destinarà a donar suport a un projecte solidari. El recorregut és l’habitual dels últims anys.

Cursa de la Mercè 2019: recorregut i consells

La Cursa de la Mercè 2019 no té gaires variacions, sobretot pel que fa al recorregut, que és l’habitual dels últims anys. Amb sortida i arribada a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, els corredors hauran d’agafar l’avinguda del Paral·lel fins a l’altura del carrer de Calàbria per arribar a la Gran Via de les Corts Catalanes. En aquesta primera part del circuit, caldria no anar massa ràpid per no pagar-ho més tard. És fàcil deixar-se anar perquè les cames estan fresques i en la segona part del recorregut podrien faltar forces. A la Gran Via és convenient posar el “ritme de creuer”, és a dir, el ritme de cursa que es vol per aconseguir la marca desitjada. El viratge al passeig de Sant Joan, també en baixada, permet guanyar una mica de temps que potser després, de pujada, es perd. La ronda de Sant Pere i el carrer de Sepúlveda es poden fer llargs si no hem sabut guardar una mica per al final. A Viladomat es pot recuperar de cara a la “pujada” final per l’avinguda del Paral·lel, en camí invers, fins a un altre cop a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Aquí ja sí que cal donar-ho tot per enfilar el tram final de la cursa.

cursa mercè 2018 mapa recorregut

Dades bàsiques

  • Dia de la prova: 29 de setembre
  • Hora: 9 h 
  • Inscripcions: al web de Xipgroc
  • Límit d’inscripcions: 12.000 participants
  • Preu: 5 euros (recaptació solidària)

On i quan recollir els dorsals?

La Fira del Corredor estarà instal·lada a l’Edifici Disseny Hub Barcelona, a la Plaça de les Glòries, 37-38. Els dorsals i els xips blancs es podran recollir en quatre torns diferents:

  • Dia 27: de 10 a 15 h i de 15 a 20 h
  • Dia 28: de 10 a 15 h i de 15 a 20 h

Per recollir el dorsal i el xip, cal portar el comprovant corresponent de la inscripció realitzada i el DNI o passaport (hagi estat presencial o per Internet). En cas de recollir-lo en nom d’una altre persona, cal comprovant més fotocòpia del DNI o passaport de la mateixa. Si és un menor, per a retirar el dorsal cal presentar l’original del seu DNI. Hi ha un dia addicional per a residents de fora de Barcelona (excepte a L’Hospitalet, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Badalona, Santa Coloma de Gramanet, Sant Adrià de Besòs). Serà el dia 29 de setembre de 7 a 8h es podrà recollir el dorsal al Palau 7 de Fira de Barcelona. Per fer-ho, s’ha de fer reserva un cop surtin els llistats de participants amb dorsal assignat enviant un correu a dorsal@lasansi.com (fins el 26 de setembre).