L’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, ha dit que està disposat a signar un compromís “d’unitat republicana” abans de les eleccions municipals del 2019. Fins ara, Maragall s’ha negat rotundament a una llista unitària independentista i a cap pacte de govern abans dels comicis, però en una entrevista al diari ‘El Nacional’, ha matisat el seu posicionament.

El candidat republicà ha revelat que ha parlat amb l’alcaldable del PDeCAT, Joaquim Forn, i també amb Neus Munté sobre la necessitat de concretar què vol dir unitat d’acció i d’estratègia cap a la república i el rol que ha de tenir Barcelona. En aquest sentit, està disposat a comprometre’s per construir una autèntica unitat amb els demòcrates i “si pot ser amb la CUP i altres forces sobiranistes”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Candidats a les eleccions municipals 2019 a Barcelona” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/candidats-eleccions-municipals-2019-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Sobre la negativa d’ERC a una llista unitària, Maragall ha defensat que suposaria acceptar una campanya en què l’accent estaria posat en els sobiranistes contra els altres i això “aniria en detriment de l’objectiu” de respectar Barcelona. “Respectar Barcelona vol dir no cometre el frau de sostreure als ciutadans el dret a discutir d’habitatge, de seguretat, de turisme, d’economia, de desigualtat”, ha dit Maragall.