La calor dels darrers dies ens han fet oblidar aquelles setmanes plujoses i fresques de finals de primavera. La temperatura va anar pujant gradualment  a mesura que avançava el mes de juny i els xàfecs i els dies plujosos que se succeïen de forma regular des de finals de gener,  van minvar de forma clara a partir de la primera desena del mes.

Més pluja de l’habitual gràcies a les tempestes

El juny és, estadísticament, un mes poc generós pel que fa a la pluja a la ciutat i a les comarques del litoral. La precipitació mitjana del període 1981-2010 és de tan sols 30 litres per metre quadrat a l’Observatori Fabra i a l’aeroport del Prat.

Aquest mes de juny, però, ha estat relativament plujós en aquest observatori de Barcelona, on s’han acumulat 53,1 litres per metre quadrat. A la Zona Universitària n’han totalitzat 52 litres, però al barri del Raval  o a l’estació de betevé tan sols 13 litres. La tempesta del dia 6 de juny, irregular pel que fa a la precipitació en funció dels barris, va ser la principal responsable de les variacions.

Temperatura lleugerament superior

La temperatura mitjana del mes de juny a l’Observatori Fabra ha estat de 21,5 ºC, +0,7 ºC per damunt de la mitjana climàtica del període de referència 1981-2010.

La temperatura més elevada del mes en aquest punt elevat de la ciutat es va enregistrar el dia 21, els dia del solstici d’estiu, amb una marca de 29,6 ºC. La més baixa la van anotar el dia 6, amb un registre de tan sols 12,8 ºC.

La següent gràfica mostra l’evolució de la temperatura i la precipitació al llarg del mes (Font: Observatori Fabra):