Aquest diumenge a la tarda s’ha pogut fotografiar un esplugabous al carrer d’Horta, prop de la parada d’autobusos. Fa uns mesos també se’n va veure un altre al Fort Pienc. De fet, prop hi ha una colònia d’uns nou exemplars que viu a Glòries i també n’hi ha a l’entorn del Zoo. Aquests animals són propis d’aiguamolls i albuferes, així com pastures i conreus, però cada cop n’hi ha més a la ciutat.

Els esplugabous acostumen a viure en colònies que es desplacen juntes buscant menjar. L’animal que s’ha vist aquest diumenge s’ha perdut de la resta entorn al carrer d’Horta, on buscava menjar. Segons l’ornitòleg Ricardo Ramos, molt probablement és un dels membres de la colònia que viu entorn del Zoo. La coloració canyella de l’esquena indica que és un individu adult en període de reproducció.

Es tracta d’un ocell camallarg que mesura més o menys mig metre. Té un plomatge de color blanc amb taques vermelles i ocres. El bec i el coll són llargs i gruixuts i acostuma a menjar insectes, peixos, granotes, invertebrats aquàtics i terrestres, sargantanes, serps i petits micromamífers, com ratolins.

Fa uns mesos també es va observar un altre exemplar al Fort Pienc, davant del Teatre Nacional. Prop d’aquesta zona, a Glòries, hi ha una colònia d’uns nou esplugabous.