La Guàrdia Urbana, amb l’ajuda de l’empresa Biodivers, ha rescatat una serp en un pati comunitari d’un bloc de pisos al carrer de Llobera, al barri de les Roquetes. Es tracta d’una serp blanca, d’un metre i mig, que s’havia colat al pati d’aquest edifici prop de la muntanya. Un cop rescatada, l’han retornat al seu hàbitat habitual, ja que és una serp autòctona de la serra de Collserola.

Els veïns de l’edifici expliquen que no és la primera vegada que es troben en una situació com aquesta, i asseguren que, com que estan a tocar de la muntanya, moltes vegades hi ha animals que es colen al seu terrat i entren al pati comunitari. Calculen que ja se’ls han colat tres serps, tot i que afirmen que cap de tan gran com l’última, que feia un metre i mig de llarg.

Com que ja saben com reaccionar davant d’aquest tipus de situacions, els veïns ràpidament van trucar a la Guàrdia Urbana, que va avisar l’Oficina de Protecció d’Animals, encarregada de rescatar la serp.

A través d’uns tuits, la Guàrdia Urbana ha donat les gràcies als veïns de l’immoble per avisar-los i ha recordat que tot i que aquesta espècie de serp no és ni perillosa ni verinosa, és millor posar-se en contacte amb l’Ajuntament per poder deixar el rescat en mans dels professionals.