“Per Nadal cada ovella al seu corral, els restauradors també”. Aquest és el lema de la campanya que han engegat els restaurants de l’associació DO Sants. Almenys una vintena de locals d’hostaleria del barri de Sants abaixaran la persiana el proper 25 de desembre per gaudir d’aquest dia en família. Aquesta decisió, asseguren, és una aposta per la conciliació familiar i per garantir el descans dels treballadors.

Quan treballava per altres, treballava tots els Nadals i ho celebrava amb la família el 20 o el 21 de desembre. Em vaig jurar que si algun dia tenia un restaurant propi per Nadal tancaria””
Pau Gascó, propietari i cuiner Petit Pau

“No ens compensa obrir”

La inflació pels núvols enfila els preus d’uns productes de per si encarits històricament amb l’arribada de les festes. A més a més, els restauradors també han de compensar econòmicament el personal pels festius treballats. Amb tot, han fet comptes i han decidit que no els compensa obrir i segons a explicat la responsable de La Carota, Cristina Pitarque: “L’any passat vam obrir per Nadal i tampoc no vam tenir gaire demanda”.

Restaurants sants

Els plats típics de Nadal, per emportar

Tot i que les persianes d’aquests restaurants estaran abaixades per Nadal, la DO Sants seguirà ben present a les taules d’aquells qui ho vulguin. La majoria de locals oferiran plats per emportar, els dies previs a les festes, tal com ha explicat Cristina Pitarque: “Aquells que els faci una mica més de mandra fer escudella es podrà emportar un parell o tres de tàpers.”