La plaça de Catalunya torna a promoure el consum solidari i sostenible durant les festes de Nadal amb la 8a edició de la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària, aquesta vegada sense restriccions per la covid i centrada en el sector tèxtil.

La fira l’organitza l’Ajuntament de Barcelona i forma part de la programació d’activitats de Nadal. Fins al 30 de desembre, hi haurà 32 casetes a l’arc exterior de la plaça de Catalunya amb propostes per comprar de manera responsable per les persones, el planeta i el futur.

“Teixim les vides que necessitem!”

En aquest espai del centre de Barcelona s’hi pot trobar un ampli ventall de productes. Per exemple, espais d’artesania, roba i altres complements tèxtils, cultura, llibres, alimentació envasada, cosmètica o joguines, entre d’altres. El lema d’aquest any és “Teixim les vides que necessitem” i hi haurà un espai específic que té l’objectiu d’impulsar i enfortir el sector tèxtil sostenible de la ciutat. Estarà coordinat pel projecte RevESStim el Tèxtil.

La Fira vol conscienciar sobre el moment d’emergència climàtica que viu el planeta i vol demostrar que les persones, col·lectivament, poden teixir i construir respostes i solucions. Per això, anima a fer un consum responsable tot l’any amb pràctiques sostenibles i de justícia social.

Activitats per a totes les edats

Aquest any, un especialista oferirà informació en temàtiques de Consum Responsable i Economia Social i Solidària. També hi haurà lloc per als més menuts de la casa, que tindran un espai per jugar, informar-se i relaxar-se. A més, es faran tallers i activitats dinamitzades.

Com a novetat, durant alguns dies es disposarà d’una bicicleta per generar energia. També torna, després de dos anys, la carpa amb alimentació sostenible i de proximitat, l’únic espai de la Fira amb alimentació no envasada i consumible “in situ”.

Consulta els horaris

Els dies 19, 20 i 21 de desembre la fira obrirà portes a les 16 h, però la resta de dies l’horari d’activitat serà d’11 a 20.30 h. Els dies de Nadal i Sant Esteve estarà tancada i el 24 de desembre es podrà visitar fins a les 18 h.