Una setmana abans de Nadal, en plena campanya per les festes, la macrobotiga de Torrons Vicens de la Rambla ha tornat a aixecar la persiana. Malgrat que la Guàrdia Urbana va precintar el local a l’octubre perquè funcionava sense llicència, l’establiment ha tornat a l’activitat aquest divendres i amb el permís pertinent. El regidor del districte de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, va assegurar que el Pla d’usos de la Rambla no permetia aquest negoci fos al passeig i que no podria reobrir mai. Finalment, però, Torrons Vicens ha guanyat el pols perquè ha aconseguit el traspàs d’una llicència que ha quedat vacant.

Llicència vacant a la Rambla

El director de Torrons Vicens, Àngel Velasco, ja va avançar quan l’Ajuntament va clausurar el seu negoci que intentaria buscar una solució per reobrir el local i ho ha aconseguit perquè s’ha quedat la llicència d’un negoci que ha tancat.

El Pla d’usos de la Rambla delimita el nombre màxim de locals que hi pot encabir el passeig dedicats a una activitat en concret, ja sigui l’alimentació, la venda de records o allotjaments turístics. Però si un establiment tanca, aleshores la llicència s’allibera i un altre negoci pot obrir amb la mateixa activitat. I això és el que ha passat en el cas de la botiga de Torrons Vicens.

Rabassa: “Benvinguts a la legalitat”

El regidor del districte, Jordi Rabassa, que a l’octubre va dir que la botiga no podria reobrir, afirma ara que “ha passat el que per fi Torrons Vicens ha fet el que havia de fer”. En aquest sentit, explica que Torrons Vicens ara ha fet la tramitació correctament i ha seguit el procediment: “Des que els vam obligar a tancar, han sol·licitat la llicència reiteradament i al final hi hagut un moment en què han pogut tenir-la”. En aquest sentit, Rabassa ho ha celebrat i ha dit: “Benvinguts a la legalitat i benvinguts a la Rambla”.

Rabassa ha detallat que el negoci que ha tancat és una gelateria. El regidor també ha explicat que Torrons Vicens ha sol·licitat també el permís d’activitat per ser un museu, i que ara s’està tramitant el permís d’obres per fer adaptar el local.

“Una sorpresa en positiu”, per Amics de la Rambla

El president d’Amics de la Rambla, Fermín Villar, ha explicat que la reobertura de la botiga ha estat “una sorpresa en positiu”. Torrons Vicens ha estat molt atent i quan ha detectat la baixa d’un establiment d’alimentació, ha aprofitat l’oportunitat. Això demostra que “les coses es poden fer bé, encara que en ocasions costa”.

L’entitat celebra també la reobertura perquè assegura que un negoci com aquest “ens aporta molt més” que altres activitats.

Obertura i tancament polèmics a la tardor

L’estrena i el tancament d’aquest local a la tardor van ser polèmics no només perquè el negoci va obrir sense tenir la llicència, sinó també perquè el districte de Ciutat Vella va assegurar també que la remodelació i adequació de l’espai, que es va a fer a l’estiu, es van fer sense permís d’obres. Un fet que el propietari del negoci va negar rotundament.

La botiga de Torrons Vicens precintada no llança la tovallola: “Intentarem reobrir aquest negoci”
Assegura que l’establiment de la Rambla, ara precintat, tenia llicència d’obres i havien demanat la llicència d’activitat, tot i que l’Ajuntament no els havia respost