S’engega la primera xarxa d’artesanes de la Sagrera. Es tracta d’una proposta encara incipient que ha sorgit arran de les diferents iniciatives que els darrers anys s’han desenvolupat al barri i que els han fet pensar a unir-se per crear un suport mutu.

Segons els promotors de la xarxa, la Sagrera és un barri on hi ha força artesanes però sense taller físic, sinó que treballen a casa. Per això van pensar en dissenyar aquesta xarxa per unificar les seves necessitats, que moltes són transversals a tot el col·lectiu.

La xarxa vol generar coneixement col·lectiu

Tot i que la xarxa tot just comença a caminar, les artesanes ja fa temps que treballen en aquesta línia i ara volen consolidar-ho. “La base és el suport mutu, aprendre com ho soluciono i explicar-ho a les altres per generar un coneixement col·lectiu”, explica Rosa Batalla, una de les propulsores d’aquesta xarxa. L’artista plàstica Aniola Aguilera afegeix: “A vegades una empenta sola és difícil, però comuna té més força”, afegeix Aguilera.

Es consolida la fira d’artesania de Nadal

Aquestes artesanes participen aquest diumenge en la tercera edició de la fira d’artesania de Nadal a la Nau Bostik, a la Sagrera. Segons els organitzadors, el nombre de participants ha incrementat i aquest any supera la cinquantena, del qual el 40 % són del districte de Sant Andreu.