Vicenç Gasca, president de la Fundació Barcelona Comerç "S'està creant ocupació, es va millorant, però s'ha de mirar quin tipus d'ocupació s'està donant. Moltes vegades és molt justeta, amb contractes molt curts i amb uns sous bastant reduïts. Fa que les rendes de les persones encara no tinguin una disponibilitat important. Una cosa és l'economia estadística i l'altra és l'economia real que cadascú té a les seves butxaques."

El president de la Fundació Barcelona Comerç, Vicenç Gasca, ha explicat que, tot i les dades que mostren una recuperació en el nombre d’aturats, cal tenir en compte la tipologia dels contractes i el poder adquisitiu que tenen les persones que aconsegueixen reincorporar-se al mercat laboral. Gasca assegura que, arran de la crisi, es controla més la despesa, un model de comportament que ha vingut “per quedar-se”.

Vicenç Gasca s’ha referit també a les vendes de la campanya de Nadal, que calcula que seran entre un 2 i un 3 % millors que les de la campanya passada. Tot i la recuperació lenta, el president de la Fundació Barcelona Comerç creu que costarà tornar als nivells de vendes d’abans de la crisi, que va comportar una davallada d’entre el 30 i el 50 %.

Gasca ha reiterat la posició de Barcelona Comerç de no obrir els diumenges, i ha argumentat que els barcelonins tenen prou temps per comprar durant els altres sis dies de la setmana. Sobre el fet que es pari d’obrir els diumenges pensant en els creueristes, ha asseverat que “la ciutat no s’ha d’adaptar al turista, el turista s’ha d’adaptar a la ciutat”.