"Crec que tampoc és bo que hagi massa regulació de l'adminsitració, però el que no té sentit és anar buscant quin és el caixer que et surt més a compte." "La comissió no em sembla bé tant sigui d'un banc com d'un altre. Però això que siguis d'un banc et cobrin una cosa i si ets d'una altre, una altra cosa, no em sembla bé." "Em tornaran boig pensant quin et cobra més, quin et cobra menys. Però el fet que et cobrin és que no em sembla bé."

Les tres grans xarxes de caixers (ServiRed, Euro6000 i 4B) sempre havien cobrat comissions a clients aliens. L’any passat, CaixaBank va decidir començar a cobrar dos euros a qualsevol usuari dels seus caixers, encara que fossin de bancs connectats a la mateixa xarxa ServiRed. Va ser aleshores quan el govern central i el Banc d’Espanya van decidir intervenir i aplicar canvis, amb un reial decret que ha de servir per evitar el doble pagament de comissions. Això sí, a partir d’ara, els bancs hauran de pagar-se entre ells una comissió sempre que un client retiri diners en efectiu des d’un altre caixer. Serà aleshores quan l’entitat bancària emissora de la targeta decidirà si repercuteix aquesta comissió al seu client o bé l’assumeix.

Entre les principals entitats, Caixabank és la que té la comissió més alta: els qui treguin diners en aquests caixers hauran de pagar dos euros per cada operació. Una mica per sota, se situen el grup BBVA (on s’ha integrat també Catalunya Caixa) i el Santander, que cobraran al voltant d’1,85 euros. Pel fet d’utilitzar un caixer del Banc Sabadell, l’entitat catalana cobrarà entre 65 cèntims i 1,80 euros, segons quin sigui el banc de l’usuari. Tampoc no són les mateixes les comissions a aplicar entre bancs i caixers de la xarxa Euro6000. Entre els grans, Bankia és el que té les comissions més baixes, amb un màxim de 98 cèntims.

Pel que fa a la banca ètica, Triodos Bank no cobrarà comissió als seus clients quan treguin diners als caixers del grup Banc Popular o, fins a dos cops al mes, a Bankia, Bankinter o ING. D’altra banda, la banca Evo no repercutirà als seus clients les comissions de caixers aliens sempre que retirin una quantitat igual o superior als 120 euros.