En aquest hotel proper a la zona marítima han fet el seu agost a ple hivern. El Cap d'Any ha omplert totes les habitacions. JORDI IBÁÑEZ, relacions públiques "L'ocupació ha sigut del 100 %, ja portàvem uns dies amb el 100 % i són dies que hi ha molt moviment i molta petició de sopars de Cap d'Any i celebracions." El mateix ha passat en aquest altre hotel de l'Eixample. Segons el gremi d'hotelers, el sector ha vorejat la plena ocupació durant el canvi d'any. A més, el calendari també els ha beneficiat. DANIEL PADRÓ, responsable de recepció "Aquest any ha coincidit el Cap d'Any amb el cap de setmana i llavors la gent ha estès les seves reserves i han allargat fins el diumenge la majoria." El bon temps ha estat un altre factor que ha portat molts turistes a la capital catalana, la majoria de França, Regne Unit i els països nòrdics. La tendència ja fa uns anys que ho demostra: Barcelona s'ha consolidat com a destinació per passar el Cap d'Any. "Cada any canviem la destinació, aquest any hem triat Barcelona també perquè tenim amics aquí i hem organitzat un sopar amable en un restaurant." "Ja havíem vingut i com que ens agrada hem volgut tornar. Venim de Tolosa de Llenguadoc, és una ciutat festiva, no és gaire lluny, canviem de país i d'ambient, està bé canviar." "Cada Nadal el passem fora, és l'idea, mai no havia vingut a Barcelona i realment volia venir." Segons la plataforma Airbnb Barcelona és de les 5 ciutats preferides per passar el Cap d'Any. Només per darrere de Nova York, París, Londres i Sydney. Enguany 24.000 usuaris han fet el canvi al 2016 a la capital catalana.

L’Hotel Duquesa de Cardona no té cap habitació lliure. És un dels establiments que ha penjat el cartell de ple durant la celebració de Cap d’Any. “L’ocupació ha sigut del 100 %, són dies de molt moviment i molta petició de sopars de Cap d’Any i celebracions”, assegura el relacions públiques del negoci, Jordi Ibáñez.

A banda, el calendari ha beneficiat el sector perquè molts clients han allargat les estades més de l’habitual. “Ha coincidit el Cap d’Any amb el cap de setmana i llavors la gent ha estès les reserves i han allargat fins diumenge”, diu el responsable de recepció de l’Hotel Actual, Daniel Padró.

El bon temps s’ha sumat als motius que porten turistes a la capital catalana. Amb tot, Barcelona ha quedat consolidada com a destinació turística per celebrar el canvi d’any. Segons la plataforma Airbnb, és la cinquena ciutat preferida per fer-ho, només superada per Nova York, París, Londres i Sydney.