Els treballadors d’Indra han començat aquest dilluns un seguit de mobilitzacions per protestar contra el trasllat de la seu que l’empresa té al 22@ a unes noves oficines de Sant Joan Despí. Prop d’un centenar de persones s’han concentrat davant del seu centre de treball, al carrer de Tànger amb la Ciutat de Granada, per reclamar a la companyia que s’acordin algunes condicions. Tenen previst fer aturades com aquesta, d’uns 15 minuts, durant les pròximes dues setmanes.

Segons el comitè d’empresa, el trasllat afectarà un 80 % dels 1.200 treballadors que Indra té actualment en aquestes oficines de Barcelona. Els sindicats donen per fet que el canvi de seu és inevitable, però reclamen mesures per pal·liar el perjudici econòmic que, segons diuen, tindrà per a la plantilla. Han proposat, per exemple, que l’empresa posi autobusos llançadora per als treballadors, que es creïn aparcaments per a cotxes i motos a la nova seu de Sant Joan Despí i que, si arriben tard per culpa d’un retard dels trens de Rodalies, aquest temps no s’hagi de recuperar.

La direcció d’Indra, que va decidir abandonar les oficines del 22@ per un augment en el preu del lloguer, ha accedit a reunir-se amb els treballadors per escoltar les seves peticions.