Barcelona ha estrenat la ruta aèria amb la ciutat d’Etiòpia Addis Abeba. El viatge d’anada i tornada es farà quatre cops per setmana: dilluns, dimecres, divendres i diumenge. La particularitat d’aquesta connexió és que fa una parada a Madrid, on pugen passatgers, però no en baixen, i després segueix el trajecte fins a la destinació final. L’aeroport de Barcelona-el Prat queda d’aquesta manera unida amb una altra ciutat africana, i ja en suma 12: Addis Abeba, Dakar, Banjul, Marràqueix, Casablanca, Fes, Nador, Tànger, Orà, Alger, Tunis i el Caire.

Un vol pensat per al turista i, en un futur, per als negocis

Tewolde Gebremariam, director general Ethiopian Airlines, ha assegurat que aquesta connexió és turística, però a la llarga s’espera que el vol serveixi per transportar també viatgers de negocis. També ha dit que el nou vol ajudarà a comunicar la capital d’Etiòpia amb altres ciutats africanes. Gebremariam ha explicat que la companyia està en plena expansió per l’Amèrica Llatina. Això, diu, pot ser una oportunitat pels viatgers que vulguin travessar l’oceà Atlàntic fent escala per Addis Abeba.

Qui també s’ha referit a la nova ruta ha estat Sònia Corrochano, directora de Barcelona-el Prat. Corrochano ha explicat que el nord d’Àfrica està molt ben connectat amb Barcelona, però “la veritat és que la part sud és un repte que estem intentant assolir”. Aquest vol ajudarà els viatgers que vulguin arribar també a ciutats del sud passant per la capital, Addis Abeba, situada a la meitat est del continent.

avió vol Etiophian Airlines estrena ruta amb Addis Abeba

El Prat ofereix 44 rutes intercontinentals

L’aeroport de Barcelona-el Prat disposa de 44 rutes intercontinentals. Precisament Addis Abeba és la darrera incorporació que s’ha afegit a la llista de connexions. Des del maig també és possible volar directament a Taixkent (l’Uzbekistan) amb una freqüència setmanal. El nombre de rutes no ha variat respecte de l’any passat, perquè les connexions directes amb l’Habana (Cuba) i Punta Cana (República Dominicana) ja no estan operatives.