Unes 200 persones han ocupat les vies de tren a l’estació de Plaça de Catalunya durant aproximadament una mica més de mitja hora aquest dijous. Després, un grup reduït de manifestants hi han tornat. Pels volts de les 15 h, els concentrats han pujat a l’andana de l’estació, però la circulació no s’ha restablert fins passades les 16 h, quan s’ha comprovat que no quedaven persones ni objectes a les vies.

Després de participar en la manifestació de la plaça de la Universitat, més de dos centenars de manifestants, la majoria estudiants, han entrat a l’estació i han ocupat les vies per on circulen els trens de Rodalies. El gran gruix de manifestants han decidit abandonar la protesta a les vies i s’han concentrat al vestíbul de Plaça de Catalunya i els Mossos d’Esquadra els han anat acompanyant fins a la sortida perquè abandonessin l’estació.

Tot i això, desenes de persones s’han quedat a l’interior de l’estació, on hi ha hagut algunes corredisses i petites càrregues per la presència dels Mossos d’Esquadra, que han mostrat la intenció d’actuar.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”EN DIRECTE: Vaga del 21 de febrer: talls, afectacions i manifestacions” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/vaga-general-21-febrer-directe-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;border-radius: 5px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Serveis mínims del 21 de febrer: transport, hospitals, escoles…” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/vaga-21-febrer-serveis-minims/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Circulació de Rodalies interrompuda a l’estació de Plaça de Catalunya

A les 13 h, Renfe ha comunicat que per la presència de persones a les vies la circulació de trens per la Plaça de Catalunya quedava interrompuda i es tancava, a més, l’accés a l’estació. La invasió de vies ha afectat els serveis de les línies R1, R3 i R4 de Rodalies de Catalunya en ambdós sentits.

A demanda de Mossos, passades les 15 h, s’ha fet circular un comboi de Rodalies sense passatge des de Montcada Bifurcació fins a l’Hospitalet per comprovar que no quedaven persones ni objectes a les vies. Un cop ha acabat aquesta operació, s’ha restablert el servei.