La majoria de parades, tant de producte fresc com també els establiments dels encants, del Mercat de Sant Antoni s’han sumat a la vaga del 21 de febrer i no han aixecat la persiana. A l’exterior del mercat molts establiments tampoc no han obert. Una situació que, en canvi, no s’ha donat en altres eixos comercials, com el de Sant Andreu. Allà i en altres punts de la ciutat, segons dades de les associacions Fundació Barcelona Comerç i Barcelona Oberta, el seguiment ha estat minoritari.

“Els últims dies molts botiguers comentaven que farien vaga, però no em pensava que hi hauria aquest seguiment”, diu una clienta habitual que s’ha mostrat sorpresa quan ha entrat al Mercat de Sant Antoni i s’ha trobat que pràcticament tots els punts de venda estaven tancats.

Normalitat a la resta d’eixos comercials

El carrer Gran de Sant Andreu oferia, en canvi, una imatge de pràcticament normalitat. “He anat a la farmàcia, a la cansaladeria, a la verdureria i tot estava normal, com si fos un dia normal”, explica una veïna del barri. El mateix assenyala una altra veïna que, això sí, explica que alguns comerços “els independentistes” no han obert.

Tant la Fundació Barcelona Comerç com l’associació Barcelona Oberta parlen de “pràctica normalitat i poca incidència” de la vaga general d’aquest 21 de febrer.