La plataforma Espai Gos Bcn ha convocat una manifestació aquest diumenge per reclamar més espais per a gossos en bones condicions. La protesta, amb més de mig miler de persones, ha sortit a les 12 h de la plaça de la Universitat i ha acabat a la plaça de Sant Jaume, on el col·lectiu ha llegit un manifest sota el lema “Les persones amb gossos som Barcelona”.

A banda de demanar més zones condicionades per als animals, també es queixen de les restriccions que marca l’ordenança de l’any 2014, que obligarà a portar el gos lligat a arreu de la ciutat.

Malgrat estar aprovada, la normativa no s’aplica completament i no entrarà en vigor fins que acabi la prova pilot que l’Ajuntament va iniciar l’estiu passatMentre s’allargui aquesta prova no se sancionarà els propietaris excepte en casos com els interiors d’illa o parcs on està prohibit explícitament que hi entrin gossos.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Saps on portar el gos sense corretja a Barcelona?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/basics/normativa-gossos-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Tot i això, els amos dels gossos es queixen que cada vegada tenen més restriccions per passejar els animals i reclamen més zones d’esbarjo. A més, denuncien que molts dels que ja hi ha construïdes estan deteriorades, hi ha manca de drenatge, d’ombra, i tanques de filferro amb què es poden fer mal els animals.

Fonts municipals han reconegut que encara no hi ha prou espais per a gossos i que, per això, la prova pilot durarà més del previst, i no fins a la tardor del 2019 com estava previst. Això endarrerirà encara més l’entrada en vigor de l’ordenança que prohibeix portar els gossos deslligats per Barcelona, tot i que la qüestió quedarà en mans del govern que entri a l’Ajuntament després de les eleccions municipals.

Encartellada a l’Ajuntament

Un cop acabada la manifestació a la plaça de Sant Jaume, desenes de persones han enganxat cartells i pancartes davant de l’Ajuntament. Amb missatges com “Jo també soc Barcelona”,  “No som ciutadans de segona” o “Volem sancions, no prohibicions”, l’encartellada ha denunciat unes polítiques municipals que, segons Espai Gos BCN, van en contra del benestar dels animals i també en contra dels seus propietaris.

Protesta de gossos a Sant Jaume