S’han registrat poques afectacions en la segona jornada de vaga dels treballadors del bus llançadora de l’aeroport, que protesten contra un expedient de regulació que implica l’acomiadament de 16 persones. Els conductors dels vehicles denuncien que l’empresa està incomplint els serveis mínims perquè reemplaça la plantilla amb altres treballadors. Monbus ho nega.

El delegat dels treballadors del bus llançadora a l’aeroport, Daniel Mario Marcet, critica que l’empresa vulnera el dret de vaga perquè ha substituït els vaguistes per professionals d’altres empreses del grup a qui, segons Marcet, per contracte no els correspon treballar a l’aeroport. Portaveus de l’empresa afirmen que no s’està produint cap vulneració perquè els professionals que han anat a treballar al servei de transport són de l’empresa i, per tant, poden oferir-se per treballar legalment.

La nova concessió suposa un canvi en la Unió Temporal d’Empreses (UTE) que gestiona el servei: fins ara operaven Hispano Igualadina, Monbus, Gastromil, Monforte i Globalia però, a partir d’aquest 1 de desembre, Globalia surt de la UTE i n’entra una de nova empresa del grup Monbus. Arran de la nova adjudicació, l’empresa sortint ha optat per fer finalitzar el contracte a 16 persones al·legant pèrdues.

Marcet lamenta que la modificació d’una adjudicació “la paguin els treballadors” i critica que l’empresa hagi descartat negociar i mantingui l’objectiu d’acomiadar 16 treballadors. Els professionals, que han presentat una denúncia a Inspecció de Treball perquè consideren que la no subrogació vulnera el conveni col·lectiu del sector, estan a l’espera de la resolució.