La plantilla dels autobusos llançadora que connecten les dues terminals de l’aeroport del Prat faran vaga a partir d’aquest dilluns, 27 de novembre, fins dijous, 30 de novembre, com a protesta per l’ERO que vol aplicar l’empresa i que suposaria acomiadar 16 treballadors. El Departament de Treball ha decretat uns serveis mínims del 50 %, encara que es poden repartir de forma irregular durant el dia.

La vaga ha estat convocada pel comitè d’empresa del grup Monbus, propietari de la Hispano Igualadina, E. Monforte, Castromil i Globalia. Segons UGT, els treballadors han convocat la vaga per protestar per l’ERO que deixaria sense feina els 16 treballadors del servei a partir del 30 de novembre. A través d’un comunicat, el sindicat ha acusat Monbus de voler acomiadar-los per contractar nous treballadors sense antiguitat i amb menys drets.

UGT de Catalunya ja ha denunciat els fets a Inspecció de Treball. Asseguren que la concessió de la línia correspon a una unió temporal d’empreses, de les quals totes formen part del grup Monbus. Ara la nova concessió s’ha adjudicat a una altra UTE, però resulta que les empreses pertanyen al mateix grup empresarial. UGT assegura que tot plegat és un estratagema per acomiadar la plantilla actual i contractar 16 nous treballadors, sense la seva antiguitat amb menys drets.

Des de la UGT exigeixen a Monbus que retiri l’expedient i no acomiadi la plantilla. A més, demana a AENA que actuï amb responsabilitat i no adjudiqui concessions a empresaris amb aquest tipus d’historial.