A través de Barcelona Activa, l’Ajuntament presenta Bona feina, Barcelona, una nova línia de subvencions amb l’objectiu de promoure l’ocupació de qualitat a la ciutat. La nova línia d’ajuts incentivarà la contractació de persones empadronades a Barcelona i que estiguin a l’atur. Les empreses podran rebre un ajut màxim d’entre 10.000 i 12.000 euros, sempre que el contracte sigui com a mínim d’un any i el sou brut, de 1.088,56 euros.

En el cas dels contractes per a jornades parcials el sou haurà de ser la part proporcional que correspongui i si l’empresa té més de 250 treballadors, el contracte haurà de ser indefinit. Concretament la subvenció per a les empreses serà de fins a 10.000 euros per cada contracte nou a persones majors de 40 anys que faci un any o més sense que estan sense feina i persones que hagin passat pels serveis d’ocupació de Barcelona Activa. Si el contracte és a persones en risc d’exclusió o dels territoris d’actuació preferent del Pla de barris, l’ajut pot arribar fins als 12.000 euros.

D’aquesta manera, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, considera que l’Ajuntament dona suport a les pimes i alhora contribueix a “reorientar el mercat de treball cap a una ocupació amb millors condicions salarials i d’estabilitat laboral”. El programa se suma a les altres mesures que Barcelona Activa ha posat en marxa amb l’objectiu de millorar les condicions del mercat de treball a la ciutat.

Les subvencions es podran sol·licitar fins al desembre del 2018 i s’hi podran acollir tots els contractes signats a partir del 6 de novembre d’aquest any i durant tot l’any que ve. La línia d’ajuts anterior d’aquestes característiques de Barcelona Activa, que es va acabar al juny, va permetre fer 766 contractes nous, la meitat dels quals van ser indefinits.