El turisme de negocis torna a batre rècords aquest 2017. La IBTM World concentra a l’espai del recinte firal de Gran Via un total de 3.000 empreses de 150 països d’arreu del món. Assisteixen al saló 15.000 professionals. Fa 13 anys que se celebra aquest esdeveniment a la ciutat i ja ha crescut fins a un 50 %. Els assistents tenen a les mans la decisió d’escollir a quina ciutat del món celebraran el certamen. Aquesta fira s’allargarà fins dijous 30.

“Barcelona està en el ‘top’ de les grans ciutats del món”, ha afirmat Joan Gaspart, president del Comitè Executiu de Turisme de Barcelona. La IBTM arriba a la 30a edició amb més participants que mai. I això que aquest 2017 ha vingut marcat pels atemptats terroristes de 17-A. En l’últim trimestre, just després de l’atac, no s’ha cancel·lat cap esdeveniment programat a la fira, ha afirmat Agustí Colom, regidor de Turisme, Comerç i Mercats. Se n’havien programat un total de 90. Per exemple, una setmana després dels atemptats de la Rambla, la ciutat va acollir més de 33.000 assistents al Congrés Europeu de Cardiologia. Habitualment les fires es preparen amb dos anys vista. Colom ha mirat cap al futur i ha afirmat que “el 2019 serà un gran any per al turisme de negocis”. Segons el regidor el 2019 està pràcticament ple. De fet ara es treballa amb la vista posada a partir del 2020. Prova d’això és que ja s’han tancat congressos que se celebraran a Barcelona durant el 2022 i el 2025.

Es tanca l’any amb bones xifres

La ciutat se situa en la tercera posició pel que fa el rànquing anual de la International Congress and Convention Association (ICCA). Segons Turisme de Barcelona, durant el 2016 es van celebrar 500 congressos, pràcticament els mateixos números amb que es tancarà l’any. En total s’hauran celebrat enguany 1.500 reunions, simposis i viatges d’incentius. Actualment Turisme de Barcelona promociona la ciutat amb un pressupost que suma 4,5 milions d’euros.

Campanya per explicar la situació política

L’alcaldessa, Ada Colau, ha signat cartes informatives per explicar als congressistes la situació política que es viu al país. Colom ha afegit que la campanya es va iniciar l’1 d’octubre quan es va celebrar el referèndum i serveix per donar seguretat i garanties als organitzadors de les fires.