Hi ha productes que són típics del Nadal i que es converteixen en un dels regals preferits dels turistes també durant l’estiu. És el cas dels torrons, sobretot els tradicionals d’ametlla i crema, perquè tenen un gust que acostuma a satisfer tothom. La Sara Montes, encarregada de la botiga de Torrons Vicens del carrer de Petritxol, comenta que la majoria de visitants coneix què són els torrons; molts, de fet, ja l’havien tastat abans i tornen aquí per repetir l’experiència.

Una turista italiana recorda que una amiga seva de Barcelona n’hi va deixar tastar fa temps, i ara que ha vingut a la ciutat, no s’ha pogut estar de comprar-ne. Una altra turista, peruana, en canvi, afirma que era el primer cop que els tastava i que se’ls emporta com a souvenir per als seus familiars.

Una altra de les icones del Nadal és la loteria. A la Valdés de la Rambla, a l’estiu, hi tenen un públic molt fidel: els turistes espanyols, que aprofiten les vacances a la zona per acostar-se, any rere any, a adquirir números. Jordi García, administrador de l’establiment, creu que passen per la botiga perquè és coneguda i perquè la loteria ha tocat diverses vegades. També hi van barcelonins que després els porten als seus familiars d’arreu de l’estat quan els van a visitar durant les vacances.