El concepte de vacances ha evolucionat molt en els últims cinquanta anys. La imatge de marxar al poble o fer trajectes curts en cotxe està minvant cada vegada més per deixar pas a l’avió. Pels experts però, interpretar vacances amb viatge llarg és un error.

Segons Manel Fernández, consultor en Seguretat, Salut i Benestar a la feina, relacionar les vacances amb marxar lluny de la teva ciutat “és una necessitat creada i fictícia”. A més, Fernández aconsella que en cas de viatjar, es facin sortides curtes, de pocs dies, perquè tenen menys impacte.

Fer vacances no és sinònim de viatjar

Els experts expliquen que fer vacances no és viatjar. De fet, la paraula “vacances” té un sentit diferent etimològicament. Prové del llatí “vacans” i vol dir estar lliure o desocupat. Per això els experts recomanen entendre-les com un canvi de rutines, trencar el ritme setmanal i fer noves activitats. Però sobretot, descansar i desconnectar.

No tothom se les pot permetre

Algunes persones fan vacances però no marxen enlloc per la seva situació econòmica. En molts casos, fer vacances representa una despesa extraordinària. Els experts recomanen que les famílies siguin conscients del funcionament de les seves despeses i que prèviament, valorin la seva economia.