Tots Sants ja ha passat però, uns dies després, encara hi ha qui celebra la festivitat. Els mexicans que viuen a Barcelona han programat aquest dissabte una jornada plena d’activitats amb motiu del Dia de Morts.

Desfilada de les Catrinas

L’Associació Cultural Mexicano Catalana ha previst una festa amb tallers de pinyates i màscares mexicanes, de maquillatge, d’artesania, entre altres activitats. Dues de les cites destacades és la construcció d’un altar amb fotografies i espelmes, que s’ha encès a les 18 h. Abans s’ha fet la desfilada tradicional mexicana de les Catrinas.

La marxa ha recorregut l’avinguda del Paral·lel fins al carrer de la Creu Coberta, on ha continuat l’activitat.

La Catrina és una de les icones més representatives de la cultura mexicana. Aquest personatge va néixer després del descontentament del poble mexicà amb les classes privilegiades del país. El Dia de Morts és una de les festes més antigues de Mèxic. L’1 i el 2 de novembre se celebra amb la construcció de petits altars en record de les persones que han mort. La gent va als cementiris a visitar els difunts.

Maquillatge i gastronomia mexicana

Al llarg del dia s’han fet actuacions artístiques, tallers de maquillatge i tasts de menjars típics de Mèxic, com els tacos o els tamales.

Menjar mexicà

Ja fa una dècada que la població mexicana de Barcelona celebra el Dia de Morts, però aquest 2018 ha estat el primer any que s’ha fet una festa tan gran com aquesta. César Cárdenas, president de l’Associació Cultura Mexicano Catalana, assegura que s’han superat les expectatives.

“Estem veient que refloreix la cultura mexicana, almenys gràcies a la pel·lícula ‘Coco’. Per això, pensem que era el moment més idoni per fer la festa. Fa deu anys que celebrem aquesta activitat, però no tan gran. Aquesta vegada, hem decidit portar-ho justament al carrer.”

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Els cementiris de Barcelona viuen la jornada més intensa de l’any per Tots Sants” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/cementiris-barcelona-tots-sants-2018/|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]