El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Juli Gendrau, ha fet aquest dimecres una crida per extremar la prudència a les carreteres pel pont de Tots Sants. Es preveu que la mobilitat sigui elevada, sobretot en direcció a la muntanya. Finalment s’han desconvocat les marxes lentes de camions que hi havia convocades i, per tant, no hi haurà afectacions, per això.

510.000 vehicles sortiran pel pont de Tots Sants

Entre la tarda de dimecres i dijous sortiran de Barcelona i l’àrea metropolitana uns 510.000 vehicles. Les vies que previsiblement concentraran més complicacions seran la C-16, C-14, C-17, N-260 i N-145, amb destinacions de muntanya.

Accidents mortals en cap de setmana i vigílies de festiu

Gendrau ha alertat de l’augment d’accidents mortals en vigílies de festius i en caps de setmana. Les xifres parlen soles. Des d’inici d’any han mort a les carreteres catalanes 163 persones. Això suposa un 21 % més que l’any passat, quan en el mateix període van perdre la vida 135 persones. Sobre les víctimes mortals, Trànsit ha detectat que hi ha un “repunt important” en aquelles que no portaven el cinturó cordat. Segons les dades del Servei Català de Trànsit, un 16 % dels morts no portaven el cinturó i molts ocupaven els seients de darrere. Segons el SCT, les morts s’atribueixen a factors com el consum d’alcohol i drogues l’excés de velocitat. Per aquest motiu, Trànsit demana “extremar la prudència” als conductors que viatjaran pel pont de Tots Sants.

Controls dels Mossos d’Esquadra

El dispositiu especial de Trànsit té previst realitzar durant els quatre dies de pont 1.074 controls dels Mossos d’Esquadra per evitar les distraccions al volant, consum d’alcohol i drogues, excés de velocitat i comprovar l’ús del cinturó.