Amb la consigna “Nissan no es tanca” i “Hem d’ocupar les plantes”, el comitè  i els sindicats CGT, CSIF i USOC han convocat els treballadors a tancar-se al magatzem Nissan Barna3. En un comunicat asseguren que la direcció d’Acciona, una de les empreses subcontractades per Nissan, vol treure aquest dilluns, 6 de juliol, els recanvis del magatzem per traslladar-los cap a la fàbrica d’Àvila. Ho consideren “un insult” als empleats afectats pel tancament de les plantes a Catalunya de la companyia nipona, anunciat el 28 de maig.

Els convocants diuen que volen evitar que els camions carreguin i treguin recanvis del magatzem i convoquen “tots els treballadors de Nissan, Acciona i la resta de subcontractes per impedir-ho”. El comunicat afegeix que amb aquesta acció es pot demostrar que “junts podem guanyar”.

500 treballadors d’Acciona

A més dels treballadors de Nissan a la plantes de Barcelona hi ha prop de 1.500 treballadors d’altres empreses que donen servei a la companyia. A la convocatòria d’aquest dilluns hi han assistit bàsicament els treballadors d’Acciona que presten servei a les instal·lacions de la Zona Franca. Segons el comitè d’empresa, són 500 empleats que s’encarreguen de la logística. Demanen a la companyia  i les administracions que els tinguin en compte a l’hora de negociar les condicions del tancament. De fet, la concentració davant del magatzem la van iniciar divendres i diuen que, de moment, no es mouran. 

Els treballadors de Nissan  han protagonitzat diverses accions de protesta des que es va anunciar el tancament de les plantes a Catalunya, que afecta al voltant de 3.000 famílies. El 30 de juny la direcció de la multinacional va registrar l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) vinculat al tancament de les tres plantes que té a Catalunya.