El primer diumenge de rebaixes després de la crisi del coronavirus ha estat atípic. L’afluència de compradors ha estat molt menor a la d’un dia d’aquestes característiques. Als grans eixos comercials del centre de la ciutat només s’hi han vist grans cadenes de moda amb persianes apujades, però poques botigues petites obertes, ja que consideren que no els surt a compte treballar aquest dia.

Les grans marques, tampoc al 100 %

Malgrat que els gegants de la moda han estat els que s’han endut més compradors durant aquesta jornada de rebaixes, no tots estaven oberts. Algunes marques, com Geox, New Balance o Women’s Secret, per exemple, han optat directament per mantenir les botigues tancades. D’altres, com Zara o Mango, han reduït l’horari d’obertura des de les 12 del matí fins a 8 del vespre.

“Si les grans botigues obren, nosaltres també”

Malgrat que la majoria de botigues petites han decidit no treballar aquest diumenge de rebaixes, alguns petits comerciants sí que han obert. Segons expliquen, “l’impacte de la crisi del coronavirus” ha estat dur i per tant, volen aprofitar per treballar, igual que les grans marques. A més, que hi ha botiguers que han acumulat estoc i “amb l’ajuda de les rebaixes i els diumenges oberts”, pretenen poder treure’n profit. Alguns compradors veuen més “higiènic i segur” comprar en aquest tipus de botigues, ja que, segons ens expliquen, com que són locals més petits, es mantenen i s’extremen més les mesures de seguretat.