Els treballadors de Nissan s’han tornat a manifestar aquest dijous al matí a Barcelona per evitar el tancament de l’empresa a Catalunya. La manifestació ha començat al Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, a l’avinguda Diagonal amb el passeig de Gràcia, i s’ha acabat a la Delegació del Govern, al carrer de Mallorca.

La plantilla, que fa 46 dies que està en vaga indefinida, demana una vegada més, com ja va fer dijous passat a l’avinguda de Reina Maria Cristina, la derogació urgent de l’article 51 de l’Estatut dels Treballadors per evitar que Nissan pugui executar un possible ERO. Aquest article es va incloure en la darrera reforma laboral i permet a l’empresa executar de forma unilateral els ERO presentats sense l’autorizació prèvia de l’Administració.

mani nissan passeig de gracia

Demanen la modificació de l’Estatut dels Treballadors

Els sindicats consideren que aquesta derogació és clau en el desenvolupament del conflicte, ja que d’aquesta manera Nissan es veuria en l’obligació de negociar el tancament de l’empresa. Diuen que si les administracions públiques els donen suport, han d’estar disposades a modificar aquest article, però també a denegar qualsevol expedient que presenti l’empresa nipona, després d’anys d’acords incomplerts, rebre ajudes públiques i fer centenars d’acomiadaments.