(ACN) L’expedient de regulació d’ocupació (ERO) de Nissan per tancar les plantes de la Zona Franca, Sant Andreu de la Barca i Montcada i Reixac pot afectar 11.500 persones a Catalunya i 16.500 a tot Espanya. “És l’ERO més gran que ha patit aquest país”, ha lamentat el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani.

30 dies per negociar l’ERO

Un cop presentat l’ERO formalment, la multinacional té 30 dies per negociar-lo. L’expedient inclou 2.525 treballadors d’una plantilla de 3.000 però l’afectació indirecta podria ser superior perquè els càlculs de la companyia mostren que el tancament posa en perill la feina de més de 9.000 empleats indirectes a Catalunya i 5.000 més a la resta de l’estat, segons ha apuntat el conseller.

Un expedient per causes productives

L’empresa va registrar oficialment un ERO aquest dimarts per causes organitzatives i productives i no econòmiques, un fet que, segons El Homrani, demostra que l’empresa “és viable”. “És important situar-ho perquè reforça la posició de totes les administracions, patronals i sindicats que la planta de Nissan a Catalunya és viable”, ha explicat. “Estem davant d’una decisió que s’emmarca dins d’una decisió estratègica de la companyia més que una decisió econòmica”, ha afegit.