Un centenar de treballadors de l’Hospital Sant Joan de Déu s’han manifestat, aquest dissabte, davant del centre per protestar contra la decisió de la direcció de mantenir les condicionals laborals que van ser retallades durant la crisi. La plantilla assegura que tenen contractes precaris i que assumeixen una càrrega de treball “poc ètica”, just en un moment en què el centre “s’ha convertit en un hospital de primer ordre” que li permet “aconseguir recursos extraordinaris”.

Els manifestants diuen que han assumit les condicions per la situació econòmica, però ara reivindiquen que, malgrat ser un centre d’excel·lència, la precarietat continua, ja que mantenen els salaris similars als del 2006. Els treballadors han criticat, a través d’una “marxa per la dignitat”, que la direcció de l’Hospital Sant Joan de Déu prioritza la infraestructura i les tecnologies de les instal·lacions.

El president del comitè d’empresa, Sergi Aleixandre, afirma que “és un hospital punter, internacional i de primera línia” i lamenta que “les condicions laborals no s’adeqüen al nivell que se li vol donar a aquest centre“. De fet, alguns dels prop de 2.000 treballadors del centre critiquen que aquesta dimensió internacional s’emporta “molts recursos per millorar la imatge d’hospital, però no s’han tingut en compte per dedicar-los a les millores salarials”.

sant joan de deu reivindicacio treballadors hospital

Els professionals han lliurat un escrit a la Cúria Provincial de Sant Boi, on es troba la direcció de l’hospital -l’ordre religiosa de Sant Joan de Déu-, per exigir la recuperació de les condicions laborals, ja que consideren que la situació actual és ja “insostenible”.