La segona promoció del projecte Ocupa’t BCN ha presentat els seus videocurrículums. Són el resultat de tot un curs de formació, en què els participants han après cuina alhora que han adquirit habilitats comunicatives relacionades amb la identitat, la imatge i el màrqueting personal. Han pogut practicar aquestes habilitats aquest divendres mateix, en una trobada amb empresaris del sector gastronòmic.

Intel·ligència emocional

El projecte Ocupa’t BCN sorgeix de la col·laboració de diverses entitats: Salesians PES Cruïlla, Pla comunitari Zona Nord, Fundació Jovent i El Parlante. Totes han treballat amb els joves des de diverses perspectives. Més enllà de l’estrictament formativa d’un PFI-PTT (programa de formació i inserció – pla de transició al treball), una via important ha estat fomentar l’autoconeixement i la seguretat en ells mateixos. També s’han reforçat les habilitats comunicatives del grup per tal que siguin capaços d’exposar de la millor manera les seves qualitats professionals davant possibles ocupadors o clients.

Restauració en l’era de les xarxes socials

A partir d’aquesta base, se’ls ha ofert una via d’inserció laboral en el món de la restauració a partir de l’escola restaurant Cruïlla al Punt. Aquesta formació traspassa les receptes i les tècniques culinàries. Té en compte que les xarxes socials són també una via d’entrada al mercat laboral i l’auge del binomi “cuina i audiovisual”. Molts cuiners, xefs o cuinòfils comparteixen fotos i vídeos sobre  restaurants, plats o receptes. Per això, han rebut formació audiovisual del col·lectiu El Parlante i han penjat al web els seus videocurrículums, una manera també de motivar els joves i fer-los créixer tant professionalment com personal.

Sessió de treball en xarxa

Durant la presentació de la promoció 2019, s’han exposat algunes experiències de cooperatives d’economia social i solidària, com el mateix restaurant escola Cruïlla al Punt. I s’ha obert un espai de “speed networking”, en què els joves han presentat les seves candidatures a persones del sector de la gastronomia, una manera d’afrontar les seves primeres entrevistes de feina com a ajudants de cuina.