L’empresa de teleassistència Competence Call Center ha llogat prop de 9.000 metres quadrats d’oficines de la Torre Glòries, distribuïts en vuit plantes, després de gairebé tres anys buida. La companyia serà el primer llogater de l’edifici, propietat de Merlin Properties, després que Barcelona fos descartada per acollir la seu de l’Agència Europea de Medicaments, que s’hauria ubicat en aquest edifici.

La immobiliària Engel & Völkers, que ha participat en l’operació, veu amb bons ulls aquest lloguer per al que considera una “conjuntura complicada” per la situació que viu Barcelona “després de l’1-O”. Competence Call Center té previst realitzar obres d’adaptació de l’espai en les properes setmanes i estar completament operativa a la nova seu a partir del 19 de maig. A més, tot i que ha llogat 9.000 metres quadrats, té possibilitat d’ampliar-ne 4.000 més d’aquí a un any.

La Torre Glòries, sense activitat des del 2015

La Torre Agbar va acollir les oficines d’Aigües de Barcelona fins al 2015, quan van traslladar-se a la Zona Franca. L’aleshores propietari, Emin Capital, volia ubicar-hi un hotel de luxe, però després d’estira-i-arronses per la llicència municipal l’empresa va llançar la tovallola i va vendre la Torre Glòries a Merlin Propierties, el propietari actual, que ja va anunciar que hi faria oficines.

A principis d’any, i després del no a Barcelona per ser la seu de l’Agència Europea de Medicaments —que havia d’ubicar-se a la Torre Glòries—, el propietari cercava llogaters per a les 34 plantes de l’edifici i ja preveia tenir-ne algun abans de l’estiu del 2018.