El president del Parlament Europeu és a Barcelona en la primera visita que fa a la ciutat amb aquest càrrec. El mandatari arriba amb una agenda atapeïda d’actes. Aquest matí s’ha trobat amb el secretari general de la Unió per la Mediterrània al Palau de Pedralbes i, més tard, ha participat en un esmorzar-col·loqui organitzat per ‘El Periódico’.

Schulz ha defensat una Europa “forta i unida” per evitar el fracàs del projecte europeu. Ha advertit que, si es continuen fent prevaler els interessos nacionals per damunt dels comunitaris, “el fracàs és possible”.

El president del Parlament Europeu també s’ha referit al context de crisi econòmica i ha apostat per la “disciplina pressupostària” dels països membres de la UE com una eina “imprescindible” per tenir un “deute assumible”. Tot i això, també ha matisat que els comptes d’un estat no  poden sanejar-se “només amb retallades”, sinó que cal incrementar-hi també les polítiques d’ingressos. En aquest sentit, ha insistit en la necessitat de crear un impost sobre les transaccions financeres.