La multinacional Huawei ha escollit Barcelona per presentar el telèfon mòbil que la marca traurà al mercat aquesta primavera. Es tracta del Huawei Mate XS, un model que vol revolucionar l’oferta actual de la telefonia mòbil amb un dispositiu plegable. El producte pot desplegar-se fins a una mida semblant a la d’una tauleta, una innovació que ja va arribar el 2019. El nou Mate XS té una pantalla més consistent, unes frontisses més resistents i quatre càmeres. Una de les dades més sorprenents, però, és el preu de sortida del telèfon mòbil: 2.499 euros, un dels preus més elevats del mercat.

El mòbil tancat tindrà una mida similar a qualsevol dispositiu actual i obert arribarà a les vuit polzades. “El Mate XS és interessant pel que fa a la videoproductivitat i el consum de continguts: tens dos dispositius en un i en la palma de la mà”, explica Manuel Carlos Teba, de Huawei Espanya. Afegeix que les novetats d’aquest producte de gamma alta el converteixen en un “referent”, justificant així el preu elevat del mòbil. Però confia que aviat els consumidors tradicionals puguin adquirir-lo per un preu més reduït perquè, segons Teba, l’empresa sempre ha apostat per “democratitzar la tecnologia”.

Huawei és coneguda sobretot pels telèfons mòbils. La companyia vol anar més enllà i oferir productes de qualitat d’altres àmbits tecnològics, com els dispositius de llar intel·ligents o els ordinadors portàtils. La multinacional també vol aprofitar les oportunitats que ofereix actualment la tecnologia 5G.

Mascaretes entre els assistents pel coronavirus

L’anul·lació del Mobile World Congress 2020 a causa de l’alarma del coronavirus no ha frenat els plans de Huawei de presentar a Barcelona les seves novetats per a aquest 2020. Això sí, Richard Yu, un dels màxims dirigents de la companyia, n’ha donat tots els detalls per videoconferència, sense moure’s de la Xina. De fet, a causa de la propagació d’aquest virus per diversos països del món, alguns han assistit a l’acte amb mascareta per evitar possibles contagis.

Mascaretes pel coronavirus a presentació de Huawei