Finalment no hi haurà protesta a les portes del Tech Spirit Barcelona. Elite Taxi, Riders per Drets i el Sindicat de Llogaters han desconvocat la mobilització prevista aquest dilluns a la Casa Llotja de Mar. Les tres entitats volien denunciar la presència d’empreses “especuladores financeres” com Uber, Glovo o Airbnb en aquest esdeveniment, però han decidit no fer cap protesta en constatar que Airbnb no hi assistirà i que Uber només hi tindrà “una participació breu de dos minuts”.

En un comunicat, les entitats expliquen que han fet una anàlisi més profunda dels participants del Tech Spirit Barcelona, un congrés que vol compensar la cancel·lació del Mobile World Congress. Asseguren que hi ha més empreses que “es dediquen a l’especulació immobiliària laboral” i “utilitzen dades per enganyar usuaris i treballadors”. Però taxistes, “riders” i llogaters celebren que s’ha obert una via de diàleg amb l’Ajuntament de Barcelona: estan cridats a una trobada dimarts vinent amb la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, qui també és presidenta de l’Institut Metropolità del Taxi.

Un cop finalitzada la reunió, les entitats faran una roda de premsa per valorar-ne el contingut. La trobada es farà durant el segon dia del Tech Spirit, que s’allargarà fins al 26 de febrer.