bloc Llavors

El proper dilluns hi havia previst el desnonament del Bloc Llavors, al número 38 del carrer de Lleida, al Poble-sec. L’immoble, propietat de Vauras Investment, va ser ocupat fa dos anys, i actualment hi viuen sis famílies amb menors. Ara, amb l’aplicació del Decret llei 17/2019, la jutgessa que porta el cas ha decretat “la suspensió del llançament”, i el fons voltor haurà d’aplicar un lloguer social a aquestes famílies, tal com ha avançat Tot Barcelona.

Es tracta del primer macrodesnonament que s’aconsegueix aturar gràcies al nou decret d’habitatge impulsat per la Generalitat per buscar allotjament a les famílies vulnerables, una iniciativa que el govern municipal va aplaudir.

Com es desprèn del document judicial, la magistrada del Jutjat de Primera Instància número 48 de Barcelona ha donat cinc dies a Vauras Investment perquè “manifesti si realitza o no l’oferta de lloguer social” a les famílies.

Document judicial Bloc Llavors

El Sindicat de Barri del Poble Sec ho ha celebrat com una doble victòria a través d’una piulada al Twitter.

El bloc ja havia aturat altres desnonaments

El 10 d’octubre ja va haver-hi un intent de desnonament al mateix bloc

, però finalment va ser aturat per la pressió dels veïns. L’actuació va acabar amb cops de porra, picabaralles entre la policia i els manifestants, i una detinguda.