La Sombrerería Mil funciona al carrer de Fontanella número 20 des del 1917. El negoci ha passat de generació en generació fins arribar a la Núria Arnau, que n’és la quarta d’aquesta nissaga familiar. No sap si podran continuar en aquest local, ja que el contracte de lloguer que tenen s’acaba el 2025 i els propietaris els volen doblar la quota, fins als 16.000 euros.

La barreteria més antiga de Barcelona

La Núria explica que “aquesta és la barreteria més antiga de la ciutat. Vam començar el 1856 al carrer de l’Hospital i des del 1917 estem aquí”. El futur del negoci està assegurat, se’n farà càrrec el seu fill, que serà la cinquena generació.

El que no té tan clar la Núria és si serà o no en aquest emplaçament que ocupen des del 1917. De fet, veuen perillar la botiga actual perquè els propietaris del local els han informat que el 2025 els apujaran el lloguer. “Ara ja m’és molt complicat, l’empresa funciona, però a aquests preus és impossible, no podrem seguir aquí“, alerta Arnau.

Ara ja m’és molt complicat, l’empresa funciona, però a aquests preus és impossible, no podrem seguir aquí
Núria Arnau, gerent de la Sombrerería Mil

Lloguers de 16.000 euros al mes

Posar preu de mercat, segons la Núria, vol dir que per aquest local poden demanar uns 150 euros el metre quadrat. A l’actualitat paguen prop de 8.500 euros i en les converses amb els propietaris la mateixa font apunta que aquest preu es podria doblar. Atenent el nou lloguer, assegura que no el podrien assumir.

Reconeix que tant l’Ajuntament de Barcelona com diferents partits polítics de la ciutat s’han interessat pel seu futur, però no és optimista. “Tots diuen que hem de fer alguna cosa, que això no es pot tancar, però és complicat. Què faran, em pagaran ells el lloguer?“.

Tots diuen que això no es pot tancar, però és complicat. Què faran, em pagaran ells el lloguer?
Núria Arnau, gerent de la Sombrerería Mil

Converses amb la propietat

Els responsables del negoci estan en converses amb els propietaris del local per evitar que el lloguer els obligui a marxar. Asseguren que no poden esperar a l’últim moment per buscar alternatives, ja que en el món de la moda les comandes es fan amb mesos d’antelació.

El que tenen clar és que la Sombrerería Mil, per on han passat personalitats de tots els àmbits com Íngrid Bergman, Tony Curtis, Scarlett Johansson, Robert de Niro, Francis Ford Coppola o Lou Reed, no tancarà. Els agradaria quedar-se a la ciutat, però no dubtaran a marxar si no poden pagar els lloguers dels locals.