Des d’aquest dimarts i fins al 22 d’abril ja es poden presentar les sol·licituds per demanar subvencions del programa Impulsem el que fas. En la sisena edició d’aquestes ajudes es destinaran 2.930.000 euros a impulsar negocis sorgits del teixit socioeconòmic dels barris amb idees de negoci provinents dels veïns. Hi ha un total de sis modalitats. La que té una dotació econòmica més elevada és Amunt persianes, que vol promoure l’obertura de nous negocis en locals buits.

  • Amunt persianes. S’hi destinen 1.180.000 euros.
  • Innovació socioeconòmica i economia social i solidària. El pressupost és de 300.000 euros.
  • Foment de l’ocupació de qualitat. Dotació de mig milió d’euros.
  • Turisme responsable i sostenible. S’hi destinen 200.000 euros.
  • Alimentació sostenible i consum responsable. El pressupost és de 500.000 €.
  • Centres de distribució urbana de mercaderies d’última milla. La dotació és de 250.000 € per reduir l’impacte del repartiment de mercaderies amb vehicles de zero emissions.

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha explicat en la presentació de la nova edició del programa que “l’objectiu de les subvencions és lluitar contra la desertització comercial” i ha concretat que les ajudes poden arribar a finançar “fins al 80 % del pressupost dels projectes que les obtinguin”. Les sol·licituds es poden formalitzar a traves del web barcelonactiva.cat/impulsemelquefas.

El supermercat cooperatiu FoodCoop va rebre 20.000 euros de subvenció

Ja s’han finançat 575 projectes

A les darreres cinc edicions del programa s’han finançat 576 projectes. L’import total de la inversió és de 13 milions d’euros. Alguns dels projectes que se n’han vist beneficiats són el supermercat cooperatiu FoodCoop, on es poden trobar tot tipus de productes d’alimentació biològics o agroecològics i de proximitat o la llibreria La Insòlita del Poblenou, especialitzada en ciència-ficció i terror, sobretot, escrits per dones.

“Sense aquests diners hauria tardat molt més a obrir la botiga”

La propietària de la llibreria La Insòlita ha explicat a betevé que els 20.000 euros que va rebre de subvenció li van permetre fer les obres per adequar el local, situat al carrer de Ciutat de Granada, i que havia quedat buit durant la pandèmia. També va poder comprar l’estoc de llibres per iniciar el negoci. “Sense aquests diners hauria tardat molt més a obrir la botiga”, reconeix.