Endoll preu llum

(ACN) L’executiu espanyol ha promès aquest dimecres que “rebaixarà” el preu de l’electricitat, el gas i el combustible a través d’un decret que s’aprovarà el 29 de març, però no concreta encara quina fórmula utilitzarà. Ho ha apuntat el ministre de la Presidència, Félix Bolaños: “Som plenament conscients de les dificultats que pateixen els ciutadans i del que ha augmentat la gasolina, la llum i el gas, i per això els anuncio que el govern d’Espanya abaixarà la gasolina, la llum i el gas, i estem traslladant als partits polítics les millors maneres de fer-ho amb la Comissió Europea i les millors alternatives que estem treballant amb els nostres socis de la UE”.

Bolaños ha fet aquestes manifestacions després de la primera reunió de la ronda de contactes amb els grups parlamentaris amb qui aborden les mesures que quedaran incloses al pla de xoc contra els efectes de la crisi que l’executiu vol aprovar el 29 de març, un cop superat el Consell Europeu del 24 i 25 de març, en què proposarà desvincular el preu del gas del de l’electricitat.

Hi haurà rebaixa del preu de la llum el dia 29. S’estan treballant diverses fórmules en àmbit europeu com ajudes d’Estat, fiscals, topar preus o que hi hagi un preu únic de l’energia
Félix Bolaños, ministre de la Presidència

El ministre de la Presidència ha afirmat que l’objectiu del seu govern és “ajudar les persones” que tenen dificultats. Ha recordat que l’executiu vol adoptar les mesures amb el suport de les formacions polítiques i, per aquest motiu, ha fet una crida a la unitat. Per això, ha demanat suport a la posició d’Espanya al Consell Europeu i també al decret que s’aprovarà al Consell de Ministres del dia 29, que després se sotmetrà al Congrés dels Diputats.

El ministre Félix Bolaños no concreta la fórmula

El Govern espanyol està representat al més alt nivell en reunions amb els grups al Congrés dels Diputats, amb la participació de diversos ministres. Després d’aquestes trobades, que continuaran els pròxims dies, hi haurà una reunió amb les comunitats autònomes i una altra amb els agents socials, el dia 21 de març.

A continuació es produirà la reunió del Consell Europeu dels dies 24 i 25 de març, en què el president espanyol, Pedro Sánchez, defensarà la proposta per desvincular el preu del gas del de l’electricitat per reduir l’impacte de la factura. Una posició compartida per altres països a qui Sánchez busca sumar suports amb una gira que el portarà a reunir-se amb els presidents de Croàcia, Eslovàquia, Romania, Itàlia, Portugal, Grècia, Alemanya i Irlanda abans del Consell Europeu.