Treballadors de Correus entregant respiradors fabricats per Seat a l'Hospital Germans Trias i Pujol

CCOO i UGT han denunciat que la plantilla de Correus és la que concentra el major nombre de contagis per coronavirus a Catalunya, després del sector sanitari. En un comunicat enviat aquest dijous, els dos sindicats majoritaris a Correus asseguren que a la província de Barcelona hi ha 406 casos afectats per covid-19, dels quals 145 són treballadors positius i 261 estan en quarantena. En el cas del conjunt de Catalunya, el número ascendeix a 177 positius i 305 en quarantena entre el total de 8.740 treballadors.

Segons CCOO i UGT, aquestes xifres es deuen a “la decisió irresponsable del president de Correus d’exposar a la plantilla sense equips de protecció individual (EPI) durant més de 20 dies”. Remarquen que, segons dades de l’empresa, a data de 13 d’abril hi havia a tot l’estat espanyol 836 treballadors amb casos positius i 2.197 en quarantena. Les organitzacions sindicals han denunciat que Correus ha ocultat les dades provincials entre el període del 6 al 13 d’abril i consideren que això “posa de manifest la falta de transparència” de la direcció.

Amb aquestes dades, els sindicats asseguren que el nombre de contagis per coronavirus entre els treballadors de Correus és d’un 1,599 % de la plantilla total, sent el segon col·lectiu amb més casos després del sector sanitari (4,875 %) i lleugerament per sobre de les forces i cossos de seguretat de l’estat (1,588 %).

CCOO i UGT atribueixen l’alt nombre de contagis a “l’alta exposició a la qual han estat sotmesos” els treballadors en les primeres setmanes de la crisi sanitària. Critiquen “les insuficients mesures de desinfecció de locals i oficines, com en el cas de la unitat de repartiment, 32 de Barcelona, Centelles i Sabadell”. Els sindicats alerten que “no sols els treballadors són susceptibles de ser contagiats, sinó que, per les característiques del servei postal públic, poden convertir-se en transmissors de contagis a la ciutadania“.